Joga iz Kashmirske tradicije ima zelo subtilen in občutljiv pristop.

To Jogo je pripeljali v Evropo Jean Klein. Jean Klein je bil učitelj Billya Doylea in še mnogih drugih. Jaz sem se Joge učil direktno od Billy Doylea in jo sedaj prenašam na način kot jo on prenaša name.

Joga iz Kashmirske tradicije ima zelo podobne asane kot večina Joge, ki ste jo opravljali do sedaj ali pa jo morda videli do sedaj. Na pogled izgleda enaka, ampak v resnici, usmerja praktikanta v poglobljeno izpraševanje in spoznanje kdo v resnici je, onkraj svojih misli in telesa. Skozi to Jogo odkrijemo lahkotnost našega pravega telesa, ki se razteza in nima omejitve.

Mi verjamemo, da smo to telo in, da se tukaj naša zgodba zaključi. Joga, usmerja praktikanta, da razišče svoje energijsko telo in da ugotovi, da je v resnici energijsko telo tisto, ki premika njegovo fizično telo.

Naše celotno telo, je pogojeno telo. Pogojene so naše oči, naši organi, naša ušesa,… Nasplošno je zakrčeno naše celotno telo. Telo nosi zapise naših staršev, naših osebnih življenjskih izkušenj ter travmatičnih dogodkov. Skozi določene asane, dihalne vaje ter poglobljeno poslušanje, na subtilni ravni dovolimo, da se naše telo osvobodi kontrakcij, ki jih nosi in tako zaživimo bolj umirjeno ter svobodno življenje. Ko enkrat začnejo te energijske ujetosti popuščati in nas zapuščati, se znajdemo v večji odprtosti in smo tako bolj dovzetni do globalne resnice, ki je onkraj telesa in uma.

 

Tukaj je kratek paragraf Jean Kleina o Jogi

 

Zakaj je delo z telesom pomembno:

Približno leto dni po vrnitvi iz Indije sem ugotovil, da je nujno razširiti poučevanje na psiho-somatsko raven. Postalo je očitno, skozi srečevanje z ljudmi, da se identifikacija s tistim, kar nismo, potrjuje in krepi s krčenjem na psiho-somatski ravni. Koncept Jaza je le krčenje na ravni telesa-uma. Nima več resničnosti kot slaba navada. Je obramba pred tem, da bi bili nič.

Ko spoznavamo telo-um, lahko bolj jasno odkrijemo naravo identifikacije in jo tako izpustimo. Sproščeno telo je sproščen um. V sproščenem telesu in umu ste odprti za sprejemanje, na voljo, dobrodošli, odprti za odprtost. Sproščeno, lahkotno, energično, sattvično telo-um je skoraj izraz naše prave narave. Za pogojeno telo-um je skoraj nemogoče, da bi bilo odprto za resnico, odprto za milost. Lahko se zgodi, da resnica prebode vso kondicioniranost, saj vpogled v našo pravo naravo v resnici nima nobene zveze s telesom ali umom. Toda to je izjemno redko. Moje poučevanje tudi na ravni telesa je bilo le zato, da bi bilo razlikovanje bolj verjetno, da bi pomagalo večjemu številu mojih prijateljev biti odprti za globalni vpogled.

Jean Klein, Prenos plamena

 

Vabljeni vsi, ki se želite poglobiti v raziskovanje. Joga je primerna tako za začetnike kot za napredne jogiste.

Imeli bomo 10 srečanj. Cena na obisk je 15 EUR ali enkratno plačilo 120 EUR.

Prijave zbiram na email: alex.marinc92@gmail.com

Ura: od 19h do 20:30h

Lokacija: Kavadarska cesta 5, 1000 Ljubljana

Lokacija ima veliko parkirnih mest.

 

URNIK

APRIL (od 19h-20:30h)

05.4.2024

12.4.2024

19.4.2024

26.4.2024

MAJ (od 19h-20:30h)

08.5.2024

15.5.2024

22.5.2024

29.5.2024

JUNIJ (od 19h-20:30h)

05.6.2024

12.6.2024

Mnenja učencev in udeležencev o Jogi

(Visited 503 times, 1 visits today)