NPH – Napredna pogovorna hipnoterapija

Lep pozdrav vsem mojim terapevtom, terapije Pristop k rešitvi. Sedaj ste vadili, delali na sebi in pridobili znanje o transu in hipnoterapiji. NPH predstavlja naslednjo stopnjo terapije. Tukaj se boste naučili izvajati terapijo, ki vključuje trans na pogovoren način, tako da stranka sploh ne bo vedela, kdaj ste začeli s terapijo.

Tak pristop klienta nepripravljenega potisne v trans na naraven način, kar omogoča hitrejše rezultate z manj napora. Ugotovili boste, da klientu ni potrebno mesece obiskovati terapije zaradi ene težave, saj se boste naučili razreševati več težav hkrati v eni seansi. Znanje, ki ste ga pridobili doslej, boste začasno odložili na stran, saj se bomo zdaj poslužili drugačnega pristopa. Kasneje se bo to znanje spontano vključilo v samo terapijo, ko bo to potrebno. Najbolj fascinantno pri tem pristopu je, da se klient nikoli ne more pripraviti na terapijo, saj je vsaka izkušnja povsem edinstvena in postane resnična umetnost vsakega posameznika, ki jo izvaja. Sam sem skozi leta iskal različne načine terapije in ugotovil, da ta pristop resnično deluje. Deluje zato, ker smo resnično prisotni z klientom in smo v zanimanju zakaj ima on to težavo. Poskusimo razumeti našega klienta na globljem nivoju in ne iz glave kot smo vajeni. Ko se boste naučili spustiti in dovoliti, da vaša lastna agenda odteče boste klientu omogočili, da postane ekspert, kar bo privedlo do hitrejših rezultatov in trajnejših rezultatov.

V drugem delu se bomo posvetili nedualnosti. Tukaj bomo raziskovali in spoznavali svojo resnično naravo. Naše resnično telo, ki samo po sebi ni percepcija naših izkušenj, temveč ozadje vsega, kar se dogaja. Ideja o tem, kdo smo in kam gremo, je velika iluzija našega uma, ki nam povzroča veliko trpljenja v vsakdanjem življenju.

Kaj ima nedualno prepoznavanje opraviti s samo terapijo? Ko spoznamo sebe kot zavest v sedanjem trenutku, se ta tiha transmisija naše biti širi kot osmoza in se dotika tudi drugih življenj. To spoznanje nas pomiri in zmanjša vmešavanje v samo terapijo, kar privede do hitrejših in trajnejših rezultatov. To spoznanje ima pozitiven vpliv ne le na terapijo, temveč tudi na naše vsakdanje življenje, saj prinaša večjo sproščenost v telesu, več miru in radosti.


UČNI PROGRAM NPH

1. DEL:

1. Napredna in poglobljena hipnotična raziskava, ki klienta popelje v trans.

2. Kdaj uporabiti učne zgodbe v samem procesu.

3. Uporaba metafor v terapiji in učenje, kdaj jih uporabiti.

4. Magična vprašanja, ki vodijo klienta v nezavedno.

5. Zmedenost, ki popelje klienta v trans.

6. Prepoznavanje jezika podzavesti ter zavesti.

7. Zaključki, prepričanja in kako jih prepoznati.

2. DEL: Nedualnost

Ko govorim o nedualnih srečanjih, mislim na intuitivna srečanja, ki ne zahtevajo priprave na govor. Taka srečanja lahko povzročijo globoke
spremembe v vašem dojemanju in vas osvobodijo vašega psihičnega jaza, ki je glavni vir trpljenja.

1. Raziskali bomo svoje telo in pet čutov ter ovrgli idejo, da smo to, kar mislimo, da smo.

2. Meditacije, ki vodijo do nedualnih spoznanj.

3. Vprašanja in odgovori.

 

Na tečaj se lahko prijavi vsak, ki je končal šolo Terapija pristop k rešitvi.

 

“Problem je le naučena omejitev.”

Milton Erickson M.D


URNIK

JANUAR (od 9h do 12h)

21.1.2023

28.1.2023

FEBRUAR (od 9h do 12h)

4.2.2023

11.2.2023

18.2.2023

25.2.2023

MAREC (od 9h do 12h)

3.3.2023
(Visited 154 times, 1 visits today)