o meni

Alex Marinković

Aleksandar Marinković se je že v zgodnji mladosti pričel ukvarjati s športom, ki ga je pozneje vodil na duhovno pot.

Njegova pot se je začela pri dvaindvajsetih letih, z iniciacijo v transcendentalno meditacijo, katere učinki so zanj kmalu postali nova odvisnost.

Po nekaj letih prakticiranja je prišel do knjige Avtobiografija jogija in se med branjem tako navdušil nad Krija yogo, da je bil pripravljen oditi na drugi konec sveta, samo da bi se naučil te tehnike meditiranja.

Prijavil se je na tečaj, na katerem ga je inicirala Swami Mangalananda. Krija yogo je vadil dobra tri leta po nekaj ur dnevno, včasih tudi po 4–6 ur.

Nekega dne mu je prijatelj poslal video posnetek, na katerem je neka duhovna učiteljica govorila o nedualnosti, advaiti vedanti. Medtem, ko je gledal posnetek, se je v njem zgodil nekakšen preobrat. Za Aleksandra je v trenutku odpadlo vse! Vse, kar je do takrat vedel, se je v trenutku razblinilo. Doživel je izkušnjo popolne enosti in radosti. Ta učiteljica je bila Gangaji. Izkušnja je trajala približno teden dni, nato se je vrnil um in z njim tudi identifikacija ločenosti. Spet se je vrnil stari jaz in tako se je trpljenje nadaljevalo. Vendar mu je ta izkušnja korenito spremenila življenje. Raziskovati je pričel vse, kar je bilo na kakršenkoli način povezano z nedualnostjo.

Leta 2013 je odpotoval v Indijo, kjer se je srečal z mojstrom Moojijem. To srečanje mu je prineslo podobno izkušnjo, zaradi česar je bil še trdneje prepričan, da je mogoče živeti v miru in radosti, ki sta ne odvisna od okoliščin življenja.

Tu se Aleksandrova zgodba še ne konča, gre pravzaprav šele za začetek njegove poti.

Ob vrnitvi iz Indije je v posameznih trenutkih doživljal veliko radost (nekakšno blaženost), vendar trpljenje ga je še vedno spremljalo.

Leta 2014 je spoznal Ruperta Spiro, s katerim je ostal dobri dve leti.

Leta 2016 se je srečal z video posnetkom, na katerem je bil učitelj Roger Castillo. Med gledanjem posnetka je ponovno doživel izkušnjo enosti. Odločil se je, da bo poiskal Rogerja in ga povabil v Slovenijo. Med njima se je kmalu spletla zelo trdna vez in tako sta kmalu postala ne samo učenec in učitelj, ampak tudi zelo dobra prijatelja. Skupaj sta potovala po Evropi, pri čemer je bil Aleksandar po več tednov deležen njegove prisotnosti, vse dokler se ni, nekega dne, tudi pri njem zgodil dokončen preobrat.

Tako je Aleksandar leta 2018 in 2019 dopolnil svoje znanje v Leela school of awakening, pod vodstvom Elija Jaxona Beara, Jareda Franksa in Lise Schumaher. Šolanje temelji na samospoznanju in končanju psihološkega  trpljenja. Tukaj je dopolnil svoje znanje s klinično hipnozo, NLP modelingom in poznavanjem Enneagrama, ki je ključni dejavnik pri odkrivanju osebne fiksacije ega. V letu 2020 je Aleksandar zaključil šolanje v Leela School in pridobil certifikat Advanced Clinical Hypnotherapist.

Aleksandar Marinković je obiskal številne učitelje tega sveta. Vsak izmed njih mu je dal dragoceno izkušnjo, ki ga je na koncu pripeljala do osebne svobode, kateri sam pravi konec psihološkega trpljenja. Od nekdaj ga je zelo zanimalo, zakaj kot človeška bitja trpimo. Zaradi tega zanimanja se je udeležil izobraževanja pod vodstvom Elija Jaxona beara, Lise Schumaher in Jareda Franksa, ki temelji na samospoznanju in končanju osebnega transa trpljenja. Ko je Aleksandar spoznal, da se osebno trpljenje lahko preneha pri slehernem posamezniku, je tudi sam pričel poučevati druge in jih voditi do osebne osvoboditve, ki se izraža kot mir in radost.

(Visited 1.174 times, 1 visits today)

Prijavi se na novice

sl_SISlovenščina