Emocionalne razpoke se začnejo že zelo zgodaj. Približno od našega rojstva pa vse do našega 5 ali 7 leta starosti. Sprva ga formira naša družina ter okolica, v kateri odraščamo. Kasneje s tem filtrom mi filtriramo življenje in ga dojemamo po tej podobi, ki nas je formirala v naši mladosti. Sedaj pa nam ni jasno, zakaj v odnos “prikličemo ” takšnega partnerja, ki nas zavrača ali čustveno ne podpre.

Potem mislimo, da ko se bomo znebili te veze, bomo našli boljšega partnerja. V naši glavi že imamo zgodbo kaj v resnici hočemo, a vedno znova se ponovi zgodba z enakim ali pa malo drugačnim priokusom. Ko začnemo z delom na sebi, vidimo, da ni nič, kar se nam je zgodilo, samoumevno, in da resnično dobimo tisto, kar naše sebstvo izraža.

Ko začnemo ozaveščati ta pogojevanja, velikokrat vidimo, da niso naša in da si jih mi nismo izbrali. Prišla so z našo družino in potem tudi skozi okolico. Ko podelamo, ozavestimo stvari, ne da se spremeni samo odnos v naši družini, temveč se spremeni kompletna slika ter doživljanje do naše družine. Enostavno rečeno, celo življenje dobi drugačen smisel in je tako za vedno spremenjeno.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)