Veliko načinov in pristopov poznamo, ki nas lahko popeljejo do meditativnega stanja. Ampak kaj resnično pomeni meditacija? Meditacija je, ko v trenutku vse odpade in se znajdete v čistem zavedanju nepremikajoče se zavesti, iz katere vse izhaja in se tudi razblini. To je nepremično se zavedanje sedanjega trenutka, takšnega kot je. Ko vse več začnemo bivati v našem sebstvu, potem postane vsak naš korak, dejanje in pa tudi govor meditativen, kar pomeni, da delujemo resnično iz srži našega sebstva, ki mu lahko rečemo tudi duhovno srce.

To ne pomeni, da ne boste več izkušali preizkušenj v vašem življenju. Šele takrat se v resnici začne prava pot prebujanja. Obstaja takojšnje prepoznanje tega kar smo, ki nam sigurno spremeni pogled na mnoge stvari, a to ni končni cilj. Lahko tudi rečem, da končni cilj ne obstaja. Ker, če bi bil to končni cilj, vi več tukaj ne bi obstajali. Dokler smo živi, se bodo misli ter človeške funkcije nadaljevale. Ampak ko se vsakič vse globlje in globlje spoznavate, vse te vaše identifikacije tega sveta dobivajo drugačen pomen za vas same. Začnete opažati, da stvari, ki se vam dogajajo, niso več osebne kot so bile prej.

To pomeni, da ste že na poti prebujanja ter opazovanja življenja iz drugačne perspektive kot prej. Vse več in več določenega umska pogojevanja ter prepričanj odpade, vse bolj in bolj se boste zavedali prisotnosti sedanjega trenutka. Ko se to začne dogajati, postanete introspektivni, kar pomeni, da je vsak vaš trenutek meditacija. Ni samo začasno stanje, ko se usedete meditirati, temveč postanete živa meditacija, ki se ne prekine 24/7.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)