Verjetno se sprašujete, kaj ima moč opraviti z nemočjo. Vsak bi pomislil, da nam, ko se počutimo nemočne, primanjkuje moči ali več samozavesti, da bi prebrodil situacijo, v kateri smo se znašli.

Nemoč lahko občutimo velikokrat v našem življenju. Največkrat se zgodi takrat, ko smo v nekem precepu. Recimo, da imate družinsko podjetje in delate že od mladosti v tem podjetju. Starši seveda velikokrat pričakujejo, da bodo otroci prevzeli družinsko podjetje in tako nadaljevali z poslom. Potem, nekako pride čas, da bi se mogoče preizkusili v kakšni drugi dejavnosti in sedaj se pojavi dilema, kako to povedati svojim staršem na najbolj miren ter vljuden način. Potem začnete premlevati in začnete dvomiti v odločitev. Kaj če mi ne bo uspelo, ne želim delati očetu in mami toliko skrbi, ko imam vse že na pladnju. Ampak neka sila te še vedno sili v razmišljanje in ti daje nove ideje, kaj bi vse lahko storil, če bi odšel na svojo pot. In tukaj se ponavadi zakomplicira naše življenje. To pomeni, da smo razpeti med prepričanjem, dolžnostjo in pa željo, ki jo imamo.

Če to traja predolgo, se sigurno srečamo z nemočjo. Fant, ki je prišel do mene, je imel podobno situacijo v svojem življenju. Mislil je, da potrebuje moč, da bi šel lahko naprej. Ko sva se poglobila v izpraševanje, se mu je počasi začelo svitat, kje je razpet. Povedal je, da ima občutek, da je razpet med dvema svetovoma. Vedno mi je omenjal, da dobiva nove ideje in se jih veseli realizirati, ampak ga nekaj vedno vleče nazaj in mu odvzema moč. Zato sem ga vprašal, kaj v resnici želi? Povedal mi je, da si želi iti naprej. Sam ni vedel, kaj se v resnici dogaja, a ko sva nadaljevala z delom, mu je kar naenkrat postalo jasno, da ga vleče njegovo prepričanje nazaj.

Prepričanje, da mora zadovoljiti svoja starša, ker polagata vse karte samo nanj. To je bilo seveda veliko breme za njega samega in zato se je znašel v situaciji, iz katere ni našel izhoda. Na videu se seveda lepo vidi, ko sva združila dve realnosti skupaj, se je v trenutku moral srečati z nemočjo in se počutiti nemočnega. Ko se je to odvilo in je padel skozi nabita čustva ter zgodbe, ki si jih je pripovedoval, je na koncu očutil mir. Vprašal sem ga, kaj si v resnici zeli in odgovoril mi je, da si želi samo mir.

Tukaj vidite, da je želja postala popolnoma drugačna kot prej. Prej ni želel občutiti nemoči in je bila želja, da želi biti močan. Ko je padel skozi občutek nemoči, je spoznal globljo raven svoje biti, ki je izžareval mir. Na posnetku se jasno vidi njegova fiziologija telesa, kako se odziva na novo spremembo. Videli boste kako telo postane bolj mirno, dihanje se spremeni, na obrazu se pojavi nasmešek. Takšna sprememba se lahko zgodi samo pod enim pogojem. Pogoj je iskrenost, želja ter odprtost.

P.s. Vedno bežimo od naših čustev in zahajamo v stare zgodbe, ki si jih pripovedujemo leta in leta. Mislimo, da ko bomo enkrat spremeni zgodbo v naši glavi, se bo spremenilo tudi naše življenje. Kaj če vam rečem, da odložite vsako zgodbo samo za en kratek trenutek in dovolite resnici pogledati v oči. Resnici, ki obstaja že pred prvo vašo zgodbo, še pred vašim imenom. Resnici, še pred prvo mislijo JAZ SEM. Če ste pripravljeni in imate gorečo željo spoznati sebe potem se ustavite v razmišljanju in si dovolite občutiti sebe kot razočarane, prestrašene, ljubosumne, ne dovolj dobre itd. Ko si dovolimo občutiti vse to, smo vedno nagrajeni s strani našega sebstva, ki se vedno izraža v našem telesu kot mir in radost.

 

(Visited 21 times, 1 visits today)