Pogovorna hipnoterapija je umetniško delo, ki ga bo po končani šoli vsak posameznik izvajal na svoj edinstven način.

Terapevtski pristop k rešitvi je terapija, ki se usmerja na iskanje rešitev za samega klienta. To pomeni, da z globokim poslušanjem ter izpraševanjem ugotavljamo kaj primanjkuje klientu, da bi lahko razrešil težavo za samega sebe. 

Mi mislimo, da moramo poiskati glavni vzrok, da bi se zgodila sprememba. Dr. Milton H. Erickson pa je dokazal obratno. Dokazal je, da lahko poiščemo rešitev za klientovo težavo in jo tako usmerimo v razrešitev. Pristop je zato zelo nežen ter permisivni. Tukaj ne uporabljamo teritorialnega pristopa. V tem pristopu je klient tisti, ki je glavni akter in ne terapevt. 

Tukaj je tudi zelo pomembno, da terapevt zaključi s svojim osebnim trpljenjem in tako vstopi v terapijo popolnoma prazen – s tem naredi prostor za samega klienta, da bi tudi on zase raziskal ta odprti prostor, ki je poln virov in tako vodi klienta do razrešitve. Ta odprti prostor je esenca kompletne terapije. Dokler smo ujeti v našem razmišljanju in ne stojimo popolnoma transparenti v sami terapiji, se bomo znašli v težavah in ne bomo več prisotni s samim klientom. Tako bomo projecirali naš osebni trans v terapiji. Ko enkrat to opazimo pri sebi, imamo možnost zaključiti z osebnim transom v katerega smo bili ujeti in takrat lahko držimo prostor za samega klienta. Ko vstopimo v terapijo transparentno, smo popolnoma prisotni z našim klientom in mu dovolimo, da se pri njem izrazi točno tisto kar se mora izraziti in ne tisto, kar mi mislimo, da bi se moralo izraziti. Ampak, da bi se to zgodilo, moramo najprej pri sebi zaključiti našo osebno projekcijo, ki se manifestira v našem življenju. Takrat, ko stojimo popolnoma odprti in smo v popolnosti prisotni z klientom, se tehnike pojavijo same od sebe, ko je to potrebno.

Šola ni namenjena samo terapevtom. Ta šola podpira vsakega raziskovalca, ki se želi odpreti nečemu globljemu in tako raziskati za sebe, kdo v resnici je v svoji esenci. Kompleten pristop bi vas lahko naučil v zelo kratkem času. Moja ideja pa je v resnici ta, da bi se vsak posameznik začel odpirati ter osvobajati in tako po zaključenem šolanju začel živeti morda bolj svobodno ter polno življenje.

Šola je prostor kjer smo resnično lahko ranljivi, slišani, podprti ter intimni. V resnici se ne poznamo v naši intimnosti. Želimo si intimnosti ampak, ko jo lahko dobimo takrat bežimo od nje. Ko smo enkrat resnično intimni s samim seboj takrat se zgodi globoko poslušanje. To globoko poslušanje je tvoja zavest, ki te podpira ter čaka, da se ji odpreš v svoji intimnosti. Takrat smo odprti za globalno zavest ter smo poljubljeni s strani resnice.


Učenci šole TERAPEVTSKI pristop k rešitvi

SKLOPI ŠOLE

Terapevtski pristop k rešitvi

Šola je namenjena tako za tiste, ki želijo postati terapevti in tiste, ki želijo pomagati sebi. V šoli Terapevtski pristop k rešitvi se boste naučili povezovati hipnotično delo z poglobljenim poslušanjem ter izpraševanjem ter iskanju rešitve za vašega klienta. Učenja potekajo na podzavestni ravni ter na praktičnih primerih in vajah.

nPH

Napredna pogovorna hipnoterapija je najvišja stopnja pogovorne hipnoterapije. Gre za poglobljeno znanje in bolj kompleksen program. Šole NPH se lahko udeležijo tisti, ki so predhodno že zaključili šolo Terapevtski pristop k rešitvi.

Mnenja učencev

cropped-Logo-Circle-1.png

Klemen Logar

Učenec šole terapevtski pristop k rešitvi

Logo-Circle

Aleks Nezman

UČENEC ŠOLE terapevtski PRISTOP K REŠITVI

Logo-Circle

Marko Sojer

UČENEC ŠOLE TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

cropped-Logo-Circle-1.png

Maruša Vrečar

UČENka ŠOLE TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

Logo-Circle

Milena Križnik

UČENka ŠOLE TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

cropped-Logo-Circle-1.png

Petar Gavrić

UČENEC ŠOLE TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

Logo-Circle

Vilma Knez

UČENka ŠOLE TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

 

cropped-Logo-Circle-1.png

Mitja Dovnik

UČENEC ŠOLE TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

 

Logo-Circle

Saška Nastran

UČENka ŠOLE TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

 

cropped-Logo-Circle-1.png

Marko Ostanek Kocmut

UČENEC ŠOLE TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

 

(Visited 929 times, 1 visits today)