TERAPEVTSKI PRISTOP K REŠITVI

Terapevtski pristop k rešitvi je terapija, ki se usmerja na iskanje rešitev za samega klienta. To pomeni, da z globokim poslušanjem ter izpraševanjem ugotavljamo kaj primanjkuje klientu, da bi lahko razrešil težavo za samega sebe. 

 

Mi mislimo, da moramo poiskati glavni vzrok, da bi se zgodila sprememba. Dr. Milton H. Erickson pa je dokazal obratno. Dokazal je, da lahko poiščemo rešitev za klientovo težavo in jo tako usmerimo v razrešitev. Pristop je zato zelo nežen ter permisivni. Tukaj ne uporabljamo teritorialnega pristopa. V tem pristopu je klient tisti, ki je glavni akter in ne terapevt. 

 

Tukaj je tudi zelo pomembno, da terapevt zaključi s svojim osebnim trpljenjem in tako vstopi v terapijo popolnoma prazen – s tem naredi prostor za samega klienta, da bi tudi on zase raziskal ta odprti prostor, ki je poln virov in tako vodi klienta do razrešitve. Ta odprti prostor je esenca kompletne terapije. Dokler smo ujeti v našem razmišljanju in ne stojimo popolnoma transparenti v sami terapiji, se bomo znašli v težavah in ne bomo več prisotni s samim klientom. Tako bomo projecirali naš osebni trans v terapiji. Ko enkrat to opazimo pri sebi, imamo možnost zaključiti z osebnim transom v katerega smo bili ujeti in takrat lahko držimo prostor za samega klienta. Ko vstopimo v terapijo transparentno, smo popolnoma prisotni z našim klientom in mu dovolimo, da se pri njem izrazi točno tisto kar se mora izraziti in ne tisto, kar mi mislimo, da bi se moralo izraziti. Ampak, da bi se to zgodilo, moramo najprej pri sebi zaključiti našo osebno projekcijo, ki se manifestira v našem življenju. Takrat, ko stojimo popolnoma odprti in smo v popolnosti prisotni z klientom, se tehnike pojavijo same od sebe, ko je to potrebno.

 

Šola ni namenjena samo terapevtom. Ta šola podpira vsakega raziskovalca, ki se želi odpreti nečemu globljemu in tako raziskati za sebe, kdo v resnici je v svoji esenci. Kompleten pristop bi vas lahko naučil v zelo kratkem času. Moja ideja pa je v resnici ta, da bi se vsak posameznik začel odpirati ter osvobajati in tako po zaključenem šolanju začel živeti morda bolj svobodno ter polno življenje.

 

Šola je prostor kjer smo resnično lahko ranljivi, slišani, podprti ter intimni. V resnici se ne poznamo v naši intimnosti. Želimo si intimnosti ampak, ko jo lahko dobimo takrat bežimo od nje. Ko smo enkrat resnično intimni s samim seboj takrat se zgodi globoko poslušanje. To globoko poslušanje je tvoja zavest, ki te podpira ter čaka, da se ji odpreš v svoji intimnosti. Takrat smo odprti za globalno zavest ter smo poljubljeni s strani resnice.

 

Učenja potekajo na podzavestni ravni in na praktičnih primerih in vajah. 

 

UČNI PROGRAM:

Poglobljeno izpraševanje, ki izzove hipnotični trans in skrite težave

Izpraševanje na način, da izzove rešitev za klienta, da bi se težava resnično zaključila

Osredotočanje ter absorbcija in delo s transom

Vodenje klienta v trans na podlagi raziskave, ki smo jo predhodno naredili

Iskanje rešitve za klienta v transu

Pripovedovanje zgodb z globokim sporočilom, ki na podzavestni ravni razreši težavo za klienta

Miltonovo pripovedovanje zgodb, ki klienta neposredno že vleče v trans

Pomoč pri fizičnih ter kroničnih bolečinah

Razreševanje travme in čustvene bolečine

Delo z otroci in vodenje k razrešitvi

Izkrivljenost časa in delo s časom

“Problem je le naučena omejitev.”

Milton Erickson M.D

 

URNIK

OKTOBER (od 9h do 12h)

5.10.2024

12.10.2024

19.10.2024

26.10.2024

NOVEMBER (od 9h do 12h)

9.11.2024

16.11.2024

23.11.2024

30.11.2024 


Cena šolanja je 1650 eur.


Vpisnino v višini ¼ zneska in sicer 412,5 EUR je potrebno plačati takoj. Preostali znesek pa najkasneje do začetka šole oz. po dogovoru. 


Ko ste enkrat vpisani v šolo, so vam vsebine vedno na voljo. Prav tako lahko brezplačno obiskujete predavanja novih generacij (ob predhodnem dogovoru). Prejmete dostope do programov prejšnjih generacij. 


Ob vpisu v šolo prejmete dostop do zaprte Facebook skupine. *Pridružitev v Facebook skupino ni obvezna jo pa toplo priporočam. 


Prav tako imate mojo podporo in sem vam vedno na voljo za kakršnokoli vprašanje.


(Visited 165 times, 2 visits today)